Babeczki z twarogiem – Puszysty przepis

Babeczki z serkiem to idealna przekąska, którą szczególnie docenią Twoje dzieci. Ale są również doskonałe na śniadanie lub jako deser do kawy, ponieważ są wyjątkowo giętkie i miękkie.

Przygotuj przepis na muffiny z twarogiem, do których możesz dodać wszystko, na co masz ochotę.

Babeczki z twarogiem
Źródło zdjęcia: Candice Bell / Shutterstock.com

Jaki twarożek użyć do muffinek?

Babeczki z twarogu są popularne głównie dlatego, że ciasto jest giętkie, długo wytrzymuje i zmiękcza cały deser. Do pieczenia muffinek używamy raczej miękkiego twarogu, najlepiej twarogu.

Przepis na muffinki z twarogiem

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 20 minutaCzas pieczenia: 25 minutaCzas całkowity: 45 minutaLiczba porcji:12 porcje

Pokochasz ten przepis na puszyste muffinki z twarogiem, muffiny pięknie wyrastają i są miękkie i puszyste w środku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Najpierw rozgrzej piekarnik do 180 stopni i posmaruj masłem foremki do muffinek.
  2. Ubij jajka z cukrem, aż się spieni.
  3. Stopniowo ubijaj olej i twarożek w pianę.
  4. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszać ciasto.
  5. Ciasto można rozrzedzić mlekiem, nie powinno być ani za gęste, ani za rzadkie.
  6. Wlej ciasto do przygotowanych foremek na muffinki.
  7. Wstawić do piekarnika i piec około 25 minut – w zależności od piekarnika.

WSKAZÓWKA: Przygotuj przepis na Ciasto marchewkowe

Jak ulepszyć babeczki z twarogiem?

Istnieje wiele sposobów na ulepszenie babeczek z twarogiem.

  • Udekoruj je kremem twarogowym na muffinki, który bez problemu przygotujesz z bitej śmietany, twarogu i cukru.
  • Z płatków owsianych i twarogu możesz przygotować zdrowe fit babeczki z twarogiem.
  • Dodając czekoladę otrzymujemy pyszne muffiny z twarogiem czekoladowym – polecamy użyć wiórków czekoladowych.
  • Rum w przepisie można zastąpić esencją rumową, zwłaszcza jeśli muffinki przeznaczone są głównie dla dzieci.
  • Dodaj rozgniecionego banana do ciasta i gotowe babeczki z twarogiem bananowym.
    Do muffinek można dodać niemal wszystko, owoce, kokos, orzechy czy rodzynki.
Jak długo można przechowywać muffiny z twarogiem?

Chociaż babeczki z twarogiem są giętkie, musisz być w stanie je dobrze przechowywać. Po schłodzeniu przechowuj je w zamkniętym słoiku przez kilka dni, w lodówce wytrzymają do pięciu dni.

Źródło: gousto.co.uk, Recipesmadeeasy.co.uk


Inne ulubione przepisy

5/5 - (1 vote)
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.