Babka twarogowa – Przepis na luksusowy i giętki deser

Babka twarogowa nadaje się zarówno na chwile odświętne, jak i chwile relaksu. Wilgotna babka z twarogiem: Przepis z olejem, cytryną i białą czekoladą. Wypróbuj ją.

Przepis na babka twarogowa

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 15 Czas gotowania: 45 Czas całkowity:1 godzina Liczba porcji:8 porcje

Prosta i szybka babka twarogowa na oleju, z którym poradzi sobie nawet początkujący. Przepis na babka z twarogiem zajmie Ci w sumie około 60 minut.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy składniki i najpierw mieszamy mąkę, cukier puder i jajka. Następnie dodajemy twarożek, mleko i inne składniki takie jak proszek do pieczenia, białą czekoladę i migdały.
  2. Przygotujemy formę do babki, którą posmarujemy olejem i mąką.
  3. Równomiernie wlej ciasto do formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45 minut.
  4. Sprawdź wykałaczką czy babka jest gotowa. Następnie ostudź i wyjmij z formy.

Najlepsza babka twarogowa będzie ta połączona z ulubionym owocem. Na przykład przygotuj szybka babka z twarogiem z jabłkami, które wcześniej zetrzyj i wymieszaj z ciastem. Jeśli jednak wolisz banany, możesz wypróbować przepis na bananową babovkę twarogową, do której polecamy dodać małe kawałki orzechów i zdrowa babovka twarogowa jest gotowa.

Babka z twarogiem
Źródło zdjęcia: Redakcja iTipio.pl

Świetnym urozmaiceniem jest również babka jogurtowa, w którym można również pokroić banany.


Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.