Beza Pavlova: Sprawdzony przepis z owocami
Pieczenie bezy Pavlova kusiło mnie już od dłuższego czasu. Widziałam ją wszędzie, ale zawsze coś mnie zniechęcało i wolałam upiec coś sprawdzonego. Beza pavlova która zawsze wychodzi.
Zawsze myślałam, że jej przygotowanie jest skomplikowane, ale okazało się, że jest odwrotnie. Przestudiowałam procedurę i zabrałam się za pieczenie bezy Pavlova. Do przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników.
Przepis na beza pavlova
Beza Pavlova była bardzo smaczna i orzeźwiająca. Przygotuj najlepszą bezę Pavlova w swoim domu!
Składniki na ciasto
Składniki na krem do bezy pavlova
Przygotowanie
- Oddziel żółtka od białek i zacznij je ubijać. Ubijaj przez około 5-7 minut, stopniowo dodając cukier kryształowy. Do tak przygotowanej piany dodaj skrobię kukurydzianą i biały ocet winny.
- Na blasze przygotuj papier do pieczenia, na którym narysuj krąg o średnicy 20 cm. Nałóż pianę na papier w narysowanym kręgu i piecz w piekarniku przez około 1,5 godziny w temperaturze 130 °C. Upieczony biszkopt pozostaw w wyłączonym piekarniku jeszcze przez co najmniej pół godziny.
- Gdy biszkopt się piecze, przygotuj prosty krem. Ubij śmietanę, dodaj do niej mascarpone, a na końcu cukier puder. Gotowe. Odłóż do lodówki i czekaj, aż biszkopt będzie gotowy.
- Na biszkopt nałóż krem mascarpone, łyżką nałóż miąższ z marakui i maliny. Do dekoracji użyj pokrojonej marakui i całych malin.
Polecamy: Przepis na kopiec kreta
Z czym podawać bezę Pavlova?
Jeśli nie masz w domu owoców, które wybrałem, i nie chcesz iść do sklepu lub na rynek, śmiało wybierz to, co masz w domu. Widziałam ją w różnych wersjach, możesz spróbować bezy Pavlova z czekoladą, mieszanką owoców leśnych, kawą, czy nawet bezy Pavlova z solonym karmelem. Inspiracji nie ma końca, więc próbuj.
Inne ulubione przepisy