Amerykańskie Cookies z kawałkami czekolady

Amerykańskie cookies z czekoladą to jeden z najbardziej rozpowszechnionych przysmaków, któremu prawie nikt nie może odmówić. Dorośli i dzieci pokochają pyszne cookies, które można podawać praktycznie ze wszystkim.

Ulubione cookies

Chociaż wielu uważa, że ​​cookies czekoladowe pochodzą z Ameryki, ich poprzednik pochodzi z Holandii. Przepisów jest bardzo dużo, więc możesz wybrać według własnego gustu lub upodobań.

Najlepszy przepis na ciastka to z czekoladą – ciemną, mleczną, a nawet białą. Następnie wedle upodobań można dodać orzechy, kakao, bakalie, imbir, a może soczewicę i tym podobne. Przygotuj klasyczną wersję cookies lub zdrowszą wersję cookies z płatkami owsianymi.

WSKAZÓWKA: Wypróbuj również przepis na brownies

Przepis na cookies czekoladowe

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 15 Czas gotowania: 15 Czas całkowity: 30 Liczba porcji:20 porcje

Tradycyjny przepis na cookies, które są chrupiące i bardzo smaczne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyjmij masło z lodówki i pozwól mu zmięknąć w temperaturze pokojowej. Czekoladę posiekaj na małe kawałki, możesz również użyć kawałków czekolady, aby ułatwić sobie pracę.
  2. W misce wymieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiej, dodaj szczyptę soli i wymieszaj.
  3. W innej misce wymieszaj cukier z masłem. Stopniowo dodawać jajka i mleko. Posypać luźną mieszanką i połączyć wszystko do uzyskania jednolitego ciasta na ciasteczka. (najlepiej własnymi rękami)
  4. Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia i za pomocą łyżki ułóż na niej kawałki równej wielkości, które można łatwo spłaszczyć.
  5. Piec na złoty kolor, czyli około 10 do 12 minut, w zależności od wielkości i szerokości ciasteczek. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie spożyć. Możesz udekorować czekoladą itp.


Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.