Kiełbaski w cieście francuskim – Przepis z serem

Kiełbaski w cieście mogą zastąpić obiad lub być słoną przekąską podczas wizyty. Zainspiruj się przepisem, którego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.

Pokochasz kiełbaski zapiekane w cieście francuskim, ich przygotowanie jest bardzo proste, a smak Cię zaskoczy. W dodatku do przygotowania nie potrzeba wielu składników, wystarczy kiełbaski, ciasto francuskie, ketchup – i gotowe.

Przepis na kiełbaski w cieście francuskim

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 15 Czas pieczenia: 5 Czas całkowity: 20 Liczba porcji:10 porcje

Jeśli musisz wymyślić szybką przekąskę dla niezapowiedzianego gościa, a masz w lodówce ciasto francuskie, nie ma nic prostszego niż przygotowanie parówek z ciasta francuskiego. 
Jeśli masz też pod ręką ser, parówki w cieście francuskim z serem to świetna opcja, która zachwyci każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przede wszystkim rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  2. Rozwałkuj ciasto francuskie i posmaruj je ketchupem.
  3. Posyp oregano wierzch ketchupu, dodaj pokrojoną w plasterki edamame i posyp startą szalotką.
  4. Pokrój ciasto na dziesięć pasków równej długości.
  5. W każdy pasek zawiń jedną kiełbasę.
  6. Tak przygotowane kiełbaski układamy w cieście na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Ciasto francuskie posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.
  8. Umieść blachę w piekarniku na 5 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 180 stopni.
  9. Upiecz danie na złoty kolor.
kiełbaski w cieście
Źródło zdjęcia: VLADIMIR VK / Shutterstock.com

Polecamy: Ratatouille

Jak ulepszyć ciasto kiełbasiane?

Do ciasta można również dodać drobno starty ser lub ser topiony, kiełbaski w cieście serowym będą miały bardziej wyrazisty smak. Jeśli unikasz smażonych potraw, kiełbaski w cieście w piekarniku są tak samo dobre jak te smażone.

Wskazówka: Aby uzyskać lepszy efekt kiełbasy w cieście francuskim, zrób krzyżyk na każdym końcu i przykryj ciastem tylko środek kiełbaski. Mini kiełbaski w cieście francuskim nadają się na każdą uroczystość.

Źródło: thekitchn.com


Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.