Kiełbaski w cieście francuskim – Przepis z serem
Kiełbaski w cieście mogą zastąpić obiad lub być słoną przekąską podczas wizyty. Zainspiruj się przepisem, którego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
Pokochasz kiełbaski zapiekane w cieście francuskim, ich przygotowanie jest bardzo proste, a smak Cię zaskoczy. W dodatku do przygotowania nie potrzeba wielu składników, wystarczy kiełbaski, ciasto francuskie, ketchup – i gotowe.
Przepis na kiełbaski w cieście francuskim
Jeśli musisz wymyślić szybką przekąskę dla niezapowiedzianego gościa, a masz w lodówce ciasto francuskie, nie ma nic prostszego niż przygotowanie parówek z ciasta francuskiego.
Jeśli masz też pod ręką ser, parówki w cieście francuskim z serem to świetna opcja, która zachwyci każdego.
Składniki
Przygotowanie
- Przede wszystkim rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
- Rozwałkuj ciasto francuskie i posmaruj je ketchupem.
- Posyp oregano wierzch ketchupu, dodaj pokrojoną w plasterki edamame i posyp startą szalotką.
- Pokrój ciasto na dziesięć pasków równej długości.
- W każdy pasek zawiń jedną kiełbasę.
- Tak przygotowane kiełbaski układamy w cieście na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ciasto francuskie posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.
- Umieść blachę w piekarniku na 5 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 180 stopni.
- Upiecz danie na złoty kolor.
Polecamy: Ratatouille
Jak ulepszyć ciasto kiełbasiane?
Do ciasta można również dodać drobno starty ser lub ser topiony, kiełbaski w cieście serowym będą miały bardziej wyrazisty smak. Jeśli unikasz smażonych potraw, kiełbaski w cieście w piekarniku są tak samo dobre jak te smażone.
Wskazówka: Aby uzyskać lepszy efekt kiełbasy w cieście francuskim, zrób krzyżyk na każdym końcu i przykryj ciastem tylko środek kiełbaski. Mini kiełbaski w cieście francuskim nadają się na każdą uroczystość.
Źródło: thekitchn.com
Inne ulubione przepisy