Naleśniki bez jajek – Zdrowa alternatywa słodkiego dania

Jeśli stosujesz dietę bezglutenową, spróbuj tych naleśników bez jajek. Są bardzo smaczne, nie rwą się i można je przygotować w kilka minut. Przygotuj swoje ulubione naleśniki bez jajek.

Przepis na naleśniki bez jajek

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 10 Czas gotowania: 10 Czas całkowity: 20 Liczba porcji:8 porcje

W przepisie na zdrowe naleśniki bez jajek wykorzystano mąkę żytnią, orkiszową i gryczaną, które są bardzo zdrowe dla naszego trawienia i dostarczają organizmowi dużej ilości witamin z grupy B, błonnika i składników mineralnych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymieszaj całą mąkę i sól w misce. Stopniowo dodawać mleko i olej. Mieszamy intensywnie, aby nie powstały grudki, ale możemy też wspomóc się mikserem.
  2. Odstaw ciasto na kwadrans, a następnie ponownie lekko wymieszaj
  3. Na oleju kokosowym smażymy cienkie naleśniki.

WSKAZÓWKA: Jeśli w żadnym przepisie nie możesz jeść jajek, zapoznaj się ze wskazówkami, jak zastąpić jajka w przepisach.


Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.