Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem: Przepis

Pieczone naleśniki ze szpinakiem to świetny wybór, jeśli przestrzegasz zdrowej diety. Przepis na naleśniki ze szpinakiem i twarogiem przygotuj szybko i łatwo w domu, tak jak lubisz najbardziej.

Dlaczego warto wybrać naleśniki ze szpinakiem?

Jeśli lubisz zdrową i zbilansowaną dietę, naleśniki ze szpinakiem to doskonały wybór, ponieważ możesz sprawić, że będą wyjątkowe. Szpinak zawiera dużo witamin i substancji korzystnych dla organizmu, dzięki czemu ma dobroczynny wpływ na organizm.

Naleśniki ze szpinakiem

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 40 Czas gotowania: 20 Czas całkowity:1 godzina Liczba porcji:6 porcje

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę.
  2. Naleśniki smażymy na odrobinie oleju. Ta partia to około 5-6 sztuk.
  3. Przygotować nadzienie dodając do szpinaku rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, twaróg i połowę startego sera. Mieszamy.
  4. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  5. Wypełnij smażone naleśniki przygotowaną mieszanką szpinakową i zwiń.
  6. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy naleśniki ze szpinakiem jeden obok drugiego i posypujemy resztą sera.
  7. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.

Polecamy: Naleśniki bananowe

Zapiekane naleśniki
Źródło zdjęcia: Anna Shepulova / Shutterstock.com

Polecamy: Naleśniki z serem i z szynką

Jak ulepszyć naleśniki ze szpinakiem?

Jeśli chcesz ulepszyć swój przepis, zrób zapiekane naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem. Mięso kroimy na mniejsze kawałki (doprawiamy solą i przyprawami) i smażymy na oleju. Następnie zawiń kurczaka w naleśniki i możesz cieszyć się ulepszonym daniem.


Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.