Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem: Przepis
Pieczone naleśniki ze szpinakiem to świetny wybór, jeśli przestrzegasz zdrowej diety. Przepis na naleśniki ze szpinakiem i twarogiem przygotuj szybko i łatwo w domu, tak jak lubisz najbardziej.
Dlaczego warto wybrać naleśniki ze szpinakiem?
Jeśli lubisz zdrową i zbilansowaną dietę, naleśniki ze szpinakiem to doskonały wybór, ponieważ możesz sprawić, że będą wyjątkowe. Szpinak zawiera dużo witamin i substancji korzystnych dla organizmu, dzięki czemu ma dobroczynny wpływ na organizm.
Naleśniki ze szpinakiem
Składniki
Przygotowanie
- Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę.
- Naleśniki smażymy na odrobinie oleju. Ta partia to około 5-6 sztuk.
- Przygotować nadzienie dodając do szpinaku rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, twaróg i połowę startego sera. Mieszamy.
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
- Wypełnij smażone naleśniki przygotowaną mieszanką szpinakową i zwiń.
- Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy naleśniki ze szpinakiem jeden obok drugiego i posypujemy resztą sera.
- Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.
Polecamy: Naleśniki bananowe
Polecamy: Naleśniki z serem i z szynką
Jak ulepszyć naleśniki ze szpinakiem?
Jeśli chcesz ulepszyć swój przepis, zrób zapiekane naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem. Mięso kroimy na mniejsze kawałki (doprawiamy solą i przyprawami) i smażymy na oleju. Następnie zawiń kurczaka w naleśniki i możesz cieszyć się ulepszonym daniem.
Inne ulubione przepisy