Pasta surimi z paluszków krabowych – Prosty przepis

Pasta z surimi jest bardzo prosta i bardzo popularna wśród gości. Możesz przygotować ją zarówno na obiad, jak i jako poczęstunek do kanapek. Czy możesz to przygotować?

Jeśli zależy Ci na czasie i musisz szybko przygotować szybki poczęstunek dla gościa, nie ma nic prostszego niż pasta z paluszków krabowych.

Tutaj z łatwością przygotujesz ją w kwadrans, dodatkowo dzięki kolorowi paluszków surimi zrobi też niezłe widowisko na talerzu.

Paluszki krabowe (surimi)

Paluszki krabowe to popularny składnik w kuchni, który można wykorzystać na kilka sposobów. Błędnym przekonaniem jest to, że paluszki krabowe są zrobione z kraba. Jednak prawda jest taka, że ​​jest to produkt zawierający pastę surimi, która powstaje z mielonej ryby lub kraba. W naszym kraju często spotykamy paluszki krabowe, które są tylko doprawione smakiem kraba.

Popularne przepisy na paluszki krabowe

Lekka surimi pasta krabowa to nie jedyny popularny przepis. Dużą popularnością cieszą się także paluszki surimi w cieście z puree ziemniaczanym, sałatka z surimi z paluszkami krabowymi, zupa krabowa, risotto czy paluszki krabowe w cieście francuskim.

Które paluszki krabowe nadają się do smarowania?

Do smarowania nadają się wszelkiego rodzaju paluszki krabowe surimi, które rozpoznasz po nazwie jako zamiennik – paluszki surimi o smaku krabowym.

Przed przystąpieniem do przygotowania paluszki krabowe surimi należy dokładnie rozmrozić, aby niepotrzebnie nie wlewały wody do pasty .

Pasta ala krabowa (lub pasta surimibędzie smakować o wiele lepiej, jeśli zostawisz ją w lodówce na kilka dni.

Przepis na pastę surimi

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 20 Liczba porcji:5 porcje

Ten przepis na pasta surimi z paluszków krabowych jest bardzo prosty. Składniki są po prostu mieszane razem bez potrzeby gotowania lub pieczenia. Twaróg nadaje smarowi świeży i doskonały smak.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój paluszki krabowe na małe kawałki.
  2. Oczyść i drobno posiekaj cebulę.
  3. W misce wymieszaj surimi paluszki i cebulę, skrop sokiem z cytryny – uważaj, aby nie zakwasić pasty.
  4. Stopniowo dodawać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem, można też wymieszać z pokrojonymi porami.
  6. Włóż pastę do lodówki i podawaj schłodzoną.

Wskazówki, jak poprawić surimi pasta

Wśród typowych surimi pasta z paluszków krabowych są te z majonezem. Można jednak przygotować również jego lżejszą wersję, gdzie pomijając majonez, stworzysz zdrową pastę z paluszków krabowych. Zastąp majonez klasycznym białym jogurtem lub serkiem toffi. Pasta będzie smaczniejsza i bardziej pożywna, jeśli dodamy do niej jajecznicę na twardo lub dojrzałe awokado.

Dobry gust!

Źródło: www.henry.org.uk, www.womansday.com


Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.