Pasta z rzodkiewki – Zdrowy przepis z czerwonych rzodkiewek
Pasta z rzodkiewki jest zdrowa i bardzo szybka. To typowe wiosenne danie, które można wykorzystać na śniadanie, przekąskę lub kolację. Poznaj prosty przepis pastę z rzodkiewki i jajka.
Rzodkiewki to jedne z niedocenianych warzyw, za którymi nie przepada zbyt wiele osób, głównie ze względu na ich ostry smak. Niewiele osób wie, jak wiele zdrowych dla organizmu substancji zawierają rzodkiewki, a ponadto są one niskokaloryczne, co czyni je idealnym warzywem na odchudzanie. Spróbuj pysznej pasty z rzodkiewki, która jest sycąca i sycąca.
Przepis na pastę z rzodkiewki
Najlepsza szybka pasta jajeczna z rzodkiewką to taka, którą przygotujesz ze składników, które zwykle masz w domu. A nasz przepis na pastę z rzodkiewki jest właśnie tym, czego szukasz.
Składniki
Przygotowanie
- Ubij twarożek, majonez i ser topiony na kremową masę.
- Ugotuj jajka na twardo i pozwól im całkowicie ostygnąć.
- Rzodkiewki obrać, opłukać i pokroić na małe kawałki.
- Dymkę drobno posiekać.
- Wymieszać pastę, rzodkiewki, dymkę i dodać zimne, ubite jajka.
- Doprawić solą i pieprzem i udekorować szczypiorkiem.
Polecamy: Pasta z selera
Aby uzyskać mocniejszy smak pasty rzodkiewkowsej, można dodać do niej zmiażdżony czosnek i zastąpić szczypiorek koperkiem, co nada jej nieco bardziej zróżnicowany smak. Aby uzyskać łagodniejszy i bardziej kremowy smak, zamiast twarożku użyj masła do smarowania.
Jak podawać pastę z rzodkiewki?
Pasta z rzodkiewki może być podawana jako zdrowe śniadanie na świeżym pieczywie lub jako zimna kolacja. Jeśli zaskoczy Cię niespodziewany gość, nie ma nic prostszego niż przygotowanie pasty i wykorzystanie jej do przygotowania wspaniałych dań jednogarnkowych.
Zdrową pastę rzodkiewkową można oczywiście udekorować kawałkiem rzodkiewki, a także czymś zielonym, takim jak szczypiorek lub szczypiorek. Aby pasta była jeszcze zdrowsza, można ją również udekorować kiełkami.
Jak urozmaicić pastę z rzodkiewki
Świetną wskazówką, aby nadać smarowidłu ostrzejszy smak, jest dodanie musztardy, zwłaszcza jeśli w smarowidle znajdują się jajka. Bardzo smaczna jest również pasta z białej rzodkwi w połączeniu z szynką i miodem pitnym.
Źródło: countdown.co.nz, self.com
Inne ulubione przepisy