Sos pomidorowy z passaty – Przepis

Przygotowanie sosu pomidorowego nie musi być trudne. Jeśli chcesz tradycyjnego smaku pomidorów, przygotuj ten sos pomidorowy z passaty, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu i pasuje do każdego posiłku.

Przepis na sos pomidorowy z passaty

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 10 minutaCzas gotowania: 15 minutaCzas całkowity: 25 minutaLiczba porcji:4 porcje

Wypróbuj ten szybki przepis. Będziesz cieszyć się tym szybkim sosem pomidorowym z klopsikami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na odrobinie oleju podsmaż 1 posiekaną cebulę. Gdy ładnie się “pokryje” glazurą dodać cały passaty pomidorowe i 3-4 łyżki cukru.
  2. Następnie sól, 6 kulek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, ½ łyżeczki mielonego cynamonu.
  3. Wszystko wymieszaj i dodawaj gorącą wodę cały czas mieszając.
  4. Wszystko razem gotujemy około 15 minut.
  5. Następnie zagęścić mąką wymieszaną z wodą, chwilę pogotować i odcedzić przez sitko do drugiego garnka.
  6. Podawane sos pomidorowy z kiełbasą, klopsami, klopsikami, kluskami lub makaronem. Jeśli chcesz, możesz złagodzić go kremem.

Polecamy: Tradycyjny sos pomidorowy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.