Tatar wołowy – Przygotuj smaczny przepis
Stek tatarski, inaczej tatar, to danie przyrządzane z surowej wołowiny. Dla jednych jest to pokarm zakazany z obawy przed surowym mięsem, inni nigdy nie odmówią sobie tego przysmaku. Przygotuj smaczny przepis na tatar.
Kiedy używa się wysokiej jakości i świeżego surowego mięsa, stosuje się odpowiednie składniki i przestrzega się wszystkiego, jest to naprawdę doskonały posiłek. Należy wybrać mięso z polędwicy wołowej, nie używać młynka, ale czubka noża, którym tzw. zeskrobujemy mięso. Dziś istnieją już różne warianty tatara
- strusie,
- Tatar z łososia,
- tatar z pomidorów,
- twarożek
Jak przyprawić tatar wołowy (befsztyk tatarski)?
przepis na tatara wołowego
Przygotuj tatar wołowy w domu. To jest łatwe. Jak przygotować tatar wołowy
Składniki
Przygotowanie
- Przede wszystkim przygotuj mięso. Oczyść, umyj, osusz i zeskrob czubkiem noża. (Prawdziwego tatara nigdy nie należy mielić, chociaż robi to wiele restauracji)
- Do mięsa dodać drobno posiekane kapary. Następnie dodajemy sos Worcestershire, ketchup, musztardę i drobno posiekaną cebulę.
- Dodać żółtka, ponownie wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Kromki chleba opiekamy jak tosty. Jedni pieczą na sucho, inni tosterem, jeszcze inni smażą uczciwe grzanki na smalcu.
- Natrzyj grzankę czosnkiem, dodaj tatar i podawaj.
Polecamy: Amerykański Corn Dog
Zwróć uwagę na przechowywanie kamienia nazębnego, ponieważ jest to surowe mięso, szybko się psuje. Jeśli zadbasz o przygotowanie wszystkich akcesoriów, w tym tostów, możesz podać tatar na stole jak z dobrej restauracji.
źródło: foodnetwork.com
Inne ulubione przepisy