Tatar wołowy – Przygotuj smaczny przepis

Stek tatarski, inaczej tatar, to danie przyrządzane z surowej wołowiny. Dla jednych jest to pokarm zakazany z obawy przed surowym mięsem, inni nigdy nie odmówią sobie tego przysmaku. Przygotuj smaczny przepis na tatar.

Kiedy używa się wysokiej jakości i świeżego surowego mięsa, stosuje się odpowiednie składniki i przestrzega się wszystkiego, jest to naprawdę doskonały posiłek. Należy wybrać mięso z polędwicy wołowej, nie używać młynka, ale czubka noża, którym tzw. zeskrobujemy mięso. Dziś istnieją już różne warianty tatara

  • strusie,
  • Tatar z łososia,
  • tatar z pomidorów,
  • twarożek

Jak przyprawić tatar wołowy (befsztyk tatarski)?

przepis na tatara wołowego

Trudność:BeginnerCzas gotowania: 30 minutaCzas całkowity: 30 minutaLiczba porcji:4 porcje

Przygotuj tatar wołowy w domu. To jest łatwe. Jak przygotować tatar wołowy

Składniki

Przygotowanie

  1. Przede wszystkim przygotuj mięso. Oczyść, umyj, osusz i zeskrob czubkiem noża. (Prawdziwego tatara nigdy nie należy mielić, chociaż robi to wiele restauracji)
  2. Do mięsa dodać drobno posiekane kapary. Następnie dodajemy sos Worcestershire, ketchup, musztardę i drobno posiekaną cebulę.
  3. Dodać żółtka, ponownie wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
  4. Kromki chleba opiekamy jak tosty. Jedni pieczą na sucho, inni tosterem, jeszcze inni smażą uczciwe grzanki na smalcu.
  5. Natrzyj grzankę czosnkiem, dodaj tatar i podawaj.
jak przygotować tatara
Źródło zdjęcia: Marian Weyo / Shutterstock.com

Polecamy: Amerykański Corn Dog

Zwróć uwagę na przechowywanie kamienia nazębnego, ponieważ jest to surowe mięso, szybko się psuje. Jeśli zadbasz o przygotowanie wszystkich akcesoriów, w tym tostów, możesz podać tatar na stole jak z dobrej restauracji.

źródło: foodnetwork.com


Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.