Tiramisu: Przepis na smaczny włoski deser

Przepis na tiramisu całkiem niedawno obiegł świat i podbił serca wielu osób. Włoskie tiramisu lub ciasto tiramisu są łatwe w przygotowaniu i zadowolą całą rodzinę.

Zobaczmy, gdzie powstał ten wyjątkowy deser tiramisu i jaki jest sukces jego smaku. Z naszym przewodnikiem trafisz do kulinarnego nieba! No to ruszamy!

Jakie są podstawowe składniki tiramisu?

Klasyczne włoskie proste tiramisu to jeden z najgrubszych deserów wszechczasów. Jego konsystencja powinna być taka, aby ciasto tiramisu można było jeść łyżką. A najlepiej będzie, jeśli włożysz go bezpośrednio do szklanki tiramisu (spróbuj też innego ulubionego deseru w szklance ).

Aby pyszny deser odniósł sukces, szukaj naprawdę wysokiej jakości podstawowych składników, którymi są mascarpone (przeczytaj też: Czym zastąpić mascarpone), biszkopty, świeże żółtka jaj i mocna kawa. Te składniki nadają niepowtarzalny smak temu deserowi. Jeśli uzupełnisz je wysokiej jakości holenderskim kakao, na świecie stanie się cud! Nie możesz się pomylić.

Przepis na tiramisu

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 45 minutaCzas całkowity: 45 minutaLiczba porcji:6 porcje

Jeśli masz ochotę przygotować deser tiramisu z mascarpone, wersja włoska będzie idealna. 
Tak naprawdę nie będziesz potrzebować wielu składników, ale dobrze jest upewnić się, że są to prawdziwe produkty spożywcze, a nie ich substytuty. Ale dzisiaj przygotujemy iście włoski przysmak według autorskiej receptury tiramisu z mascarpone.

Składniki

Przygotowanie

  1. Najpierw ubić żółtka z cukrem na puszystą pianę.
  2. Delikatnie wymieszać z mascarpone.
  3. Pozwól przygotowanej kawie ostygnąć w talerzu, a następnie zanurz w niej biszkopty i umieść je w wybranym pojemniku.
  4. Rozsmaruj krem ​​na biszkoptach i powtórz proces.
  5. Ponownie nałóż krem ​​na wierzchnią warstwę.
  6. Posyp deser warstwą wysokiej jakości holenderskiego kakao.
Tiramisu przepis
Źródło zdjęcia: nelea33 / Shutterstock.com

Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.