Zupa parówkowa – Przepis dla dzieci z ziemniakami

Uwielbiasz zupę parówkowa (parówki po angielsku)? A czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, skąd wzięła się jej nazwa? W poniższym artykule nie tylko dowiesz się, skąd pochodzi ta zupa z parówkami, ale także podzielimy się z Tobą łatwą i szybką procedurą jej przygotowania.

Przepis na zupę parówkowa

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 25 Czas gotowania: 35 Czas całkowity:1 godzina Liczba porcji:4 porcje

Czy chciałbyś przygotować w domu prawdziwą zupę parówkowa z kiełbasą i ziemniakami, która nadaje się również dla dzieci? Przygotowanie jest bardzo proste i składa się z zaledwie kilku składników. Zanim przygotujesz garnek, przygotuj cztery porcje zupy:

Składniki

Przygotowanie

  1. Podsmaż cebulę na maśle, dodaj zmiażdżony czosnek, oprósz mąką i duś.
  2. Następnie dodać mieloną paprykę i dolać odrobinę bulionu. Mieszaj konsekwentnie, aby nie powstały grudki.
  3. Dodaj pokrojone ziemniaki, resztę bulionu, kminek, szczyptę pieprzu i doprowadź do wrzenia.
  4. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, a następnie dodać pokrojone kiełbaski, doprawić solą i podawać.

Jak polepszyć zupę parówkowa?

Jeśli chcesz nieco urozmaicić przepis, możesz podsmażyć kiełbaski na patelni przed dodaniem ich do zupy. Jeśli wolisz bardziej kremowe zupy, takie jak zupa krem z brokułów, po prostu dodaj śmietanę (lub mleko) do łagodnej zupy párowkowej pod koniec i gotuj jeszcze przez kilka minut. Możesz również bawić się ziołami i warzywami, dodając świeżą pietruszkę, szczypiorek lub prowansalskie przyprawy. Luksusowa zupa parówkowa rozgrzeje i syci. Smacznego!


Inne ulubione przepisy

Oceń ten przepis
Może ci się spodobać również
Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.